• Nombre de visites :
  • 806
  • 3/7/2016
  • Date :

Sosyal Medyada Haberler Okunmadan Paylaşılıyor


Columbia Üniversitesi ve Fransız Ulusal Enstitüsü'nden bilgisayar bilimleri üzerine çalışan araştırmacılar, sosyal medyadaki haberlerin yüzde 59'unun kullanıcılar tarafından tıklanmadan paylaşıldığını bildiriyor.
Columbia Üniversitesi ve Fransız Ulusal Enstitüsü'nden bilgisayar bilimleri üzerine çalışan araştırmacılar, insanların sosyal medya platformlarındaki paylaşım alışkanlıklarını irdeledikleri bir araştırmaya imza attı. Araştırma sonucuna göre sosyal medyada binlerce kez paylaşılan linklerin yüzde 59'u kullanıcılar tarafından tıklanmıyor.
 
sosyal medyada haberler okunmadan


Araştırmacılar; CNN, The New York Times, The Huffington Post, BBC ve Fox News'un sitelerindeki haberlerin sosyal medyadaki paylaşımlarını bir ay boyunca takip etti. Sosyal medya platformlarındaki tartışmaların haberler etrafında gerçekleştirildiğini belirten araştırmacılara göre kullanıcıların haberleri okumadan paylaşması tipik bir modern bilgi tüketimi alışkanlığı.
İnsanlar Okumak Değil Paylaşmak İstiyor
Araştırmacılardan Arnaud Legout'nun çalışma ile ilgili yaptığı yazılı açıklamaya göre sosyal medya kullanıcıları, bir haber makalesini okumaktansa onu paylaşmayı tercih ediyor:
ٜİnsanların bir haberi okumak yerine paylaşmayı tercih etmeleri tipik bir modern bilgi tüketimi davranışı. İnsanlar; bir fikri o fikrin özetine, hatta özetinin özetine bakarak, daha derinlere inmek için herhangi bir efor sarf etmeden oluşturuyor.
Araştırmacıların ulaştıkları sonuçlara göre sosyal medyada haberlerin sunuluş tarzı, kullanıcıların o habere tıklayıp tıklamamasını belirleyen en önemli etken. Araştırmacılar, sosyal medyadaki paylaşım alışkanlıklarının internetteki trendleri anlamlandırmada yardımcı olabileceğini düşünüyor.
Haberler Okunmadığı İçin Yanlış Bilgi Hızlı Yayılıyor
Araştırmacılar, sosyal medyadaki paylaşım alışkanlıklarının internetteki trendleri anlamlandırmada yardımcı olabileceğini düşünüyor. Sosyal medyadaki tık tuzakları'na dikkat çeken araştırmacılar, bilginin sâdece yüzeysel olarak tüketiliyor olmasının yanlış haberlerin daha fazla yayılmasına yol açtığı görüşünde.
Kaynak: Gizmodo, The Washington Post, Al Jazeera
  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)