• Nombre de visites :
  • 419
  • 12/2/2017
  • Date :

Ruhani: İran İslam İnkılabı doğu ve batı kamplarına bağımlı olmaksızın zafer kazanmıştır

ruhani: iran islam inkılabı

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Tahran'da Farabi festivalinin kapanış töreninde yaptığı konuşmada, toplumun sorunlarının çözümlenmesinde en büyük sorumluluğun insani bilimlere düştüğünü bildirdi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Katıldığı Uluslararası Farabi Festivali’nde İslam İnkılabının 39. yılına girdiğine işaret ederek, uzmanların bu halk tabanlı İnkılab’ın hiçbir cepheye bağlı olamadan nasıl başardığını araştırmalarını istedi.

Ruhani, İmam Humeyni’nin büyük bir filozof ve fikir sahibi olduğuna değinerek, “İmam Humeyni’nin İran toplumunun psikolojisi ve sosyolojisine ilişkin incelikle bilgi sahibi olması, İnkılab’ı zafere ulaştırdı” ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı, bu alanda inceleme yapılmasının sosyologlar, psikologlar ve toplum bilimcilerin yetkisi kapsamında olduğuna vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu: Tüm İslami ve insani bilimlerin temel teorik yanlarına dikkat etmenin yanısıra pratik etkilerini de göz önünde bulundurmamız gerekiyor. İslam’a göre bilim aynı zamanda toplumu yönlendirme ve geliştirme işlevine de sahiptir. Böylece sözel tabanlı beşeri bilimler, her toplumda büyük bir öneme sahiptir ve doğal olarak bu bilimleri yürüten uzmanlar da bu konuda sorumludur.

Ruhani son olarak, İslam İnkılabı’nın 38 yıllık ömründe halkın 35 kez seçim sandıklarına gittiğini bildirdi ve bunun İnkılab’ın en büyük onuru olduğuna işaret ederek, “İmam Humeyni, ecdadımızın bizim kaderimizi belirleyemeyeceğini bildirip her yıl bir veya iki kez seçim yapmamız gerektiğini kaydetti” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Ruhani, 8. Uluslararası Farabi festivalinin kapanış töreninde ayrıca festivalin 33 seçkin eserini takdir etti.

Pars Today

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)