• Nombre de visites :
  • 607
  • 24/8/2014
  • Date :

Laricani: Siyonist rejim, Gazze'nin çevresini yok etti

laricani: siyonist rejim, gazzenin çevresini yok etti

Tahran, 24 Ağustos 2014 - İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, işgal rejimi İsrail'in Gazze'deki cinayetlerinin sadece insanlık faciasıyla sınırlı kalmadığını, Gazze'de çevreyi de tahrip ettiğini belirtti.MHA - Çevre konulu Asya ve Pasifik ülkeleri Meclis Temsilcileri Konferansının 17. genel kurul toplantısında konuşan İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Siyonist rejimin neredeyse iki aydır, masum Gazze halkı üzerine 6 nükleer bombadan fazla çeşitli bomba ve patlayıcı madde yağdırdığını ifade etti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani ayrıca, günümüz dünyasının, ağır çevre tahribatına maruz kaldığını söyleyerek, iklim değişikliği, gıda krizi, su sıkıntısı, çölleşme ve doğal afetlerin, ekonomik, sosyal büyüme ve çevre koruması arasında büyük çatlağa neden olduğunu ve bu sorunların giderilmesi için çevre korunmasının gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

İran Anayasasının 50. maddesine temas eden Laricani, İran İslam Cumhuriyeti'nin çevre korunması ve takviyesi adına İran İslam Cumhuriyeti'nin çeşitli yöntemler kullandığını belirten Laricani, Asya ve Pasifik ülkeleri Meclis Temsilcileri Konferansının küresel hedefleri dikkate almak suretiyle açık bölgesel hedefler ve kendi bölgeleri için çevre-kalkınma politikaları belirlemesini önerdi.

Mehrnews


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)