• Nombre de visites :
  • 522
  • 19/8/2014
  • Date :

Aşırıcılık tüm dünya için tehlike

aşırıcılık tüm dünya için tehlike

Tahran, 19 Aۆںustos 2014 – Başta Irak ve Suriye’de olmak üzere bölgede baş gösteren aşırılıۆںa işaret eden İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, aşırılıۆںın tüm dünya için tehlikeli olduۆںunu ifade etti.Mehr haber ajansının bildirdiۆںine göre, Tahran’ı ziyaret eden Romanya Dışişleri Bakan Yardımcısı Karmen Liliana Burlaka’yi kabul eden İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, başta ikili ilişkiler olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleleri görüştü. 

Zarif bu görüşmede iki ülkenin tarihi ilişkilerine işaret ederek, İran İslam Cumhuriyeti ve Romanya arasındaki ilişkilerin gelişltirilmesi için pek çok kapasite mevcut olduۆںunu söyledi. 

Başta Irak ve Suriye’de olmak üzere bölgede baş gösteren aşırılıۆںa işaret eden İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, aşırılıۆںın tüm dünya için tehlikeli olduۆںunu ifade etti. 

Zarif, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin geçen yılda BM Genel Kurul toplantısındaki konuşmasında  Dünya’nın Şiddet ve Aşırılıktan Arındırıması önerisine işaret ederek bu önerinin şiddet ve aşırılıۆںa karşı mücadele için bir zemin oluşturabileceۆںini konuşmasına ekledi. 

Romanya Dışişleri Bakan Yardımcısı Carman Liliana Burlaka da bu görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaparak, Irak, Suriye ve Filistin meselelerine işaret etti ve İran İslam Cumhuriyeti ile bölge gelişlmeleri konusunda iştişareye yana olduklarını kaydetti.


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)