• Nombre de visites :
  • 11963
  • 18/12/2016
  • Date :

İslam dünyasının en önemli meselesi Filistin’dir

islam dünyasının en önemli meselesi
İnkılap Rehberi Ayetullah Hamanei, “Ortak ve kapsamlı bir şekilde Siyonistlere karşı mücadele şartıyla gelecek 25 sene içerisinde Siyonist rejim diye bir şey kalmayacaktır” dedi. 
İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, bugün öğlen saatlerinde Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Bölgedeki sorunların büyük şeytan ve mustekbir Amerika’dan kaynaklandığını belirten Ayetullah Hamanei, küçük şeytanların da bölgede kriz çıkarmak için  müdahalelerde bulunduğuna daikkat çekerek, “Onların bütün hedefi dünya kamuoyunda Filistin meselesinin devre dışı bırakılıp unutulmasıdır” dedi.
İnkılap Rehberi, “İran İslam Cumhuriyeti, bölgedeki bazı sorunların üzerine yoğunlaştığına rağmen yine de her zaman Filistin’in İslam dünyasının en önemli meselesi olduğunu apaçık şekilde ilan edip bu bağlamdaki görevlerini de yerine getirmektedir” beyanında bulundu.
Dünya kamuoyunda Filistin meselesinin unutulmaması için “Filistinli gruplar, düşünürler ve Arap yazarlar”ın görevlerine işaret eden Ayetullah Hamanei, İslam dünyasında Filistin konusuna ilişkin diyalog ve düşünce ortamı oluşturmak için oldukça çaba sarfedilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Amerika ve bölgedeki yandaşlarının farklı olaylara yol açmakla mezhep konusunu mevcut krizlerle ilişkilendirmeye çalıştıklarını kaydeden İslam İnkılabı Rehberi, “Bu propagandaların aksine Halep ve Musul’un Sünni halkı, cinayetkar tekfirciler tarafından katliam ediliyor. Dolayısıyla da söz konusu krizlerin Şii ve Sünni ile hiçbir ilgisi yoktur” değerlendirmesinde bulundu.
İnkılap Rehberi, “Bölgenin en önemli konularından biri DEAŞ, Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlerine karşı kapsamlı mücadele gerekliliğidir. Zira ki başka taktirde tekficilerin sürekli krizlere yol açmaları nedeniyle Filistin meselesi gündemden çıkabilir” ifadelerini kullandı.
Tekfircilerin Filistin’e nüfuz etmesine karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan İslam İnkılabı Rehberi, “Bu grupların amacı fitne çıkarmaktır. Onlara uyanıklı bir şekilde ciddiyetle karşı çıkılmalıdır” dedi.
Filisin’in genç bir nüfusa sahip olduğuna da dikkat çeken İnkılap Rehberi Ayetullah Hamanei, Batı Şeria’nın önemine de işaret ederek, “Bundan önce de söylediğimiz gibi Filistin halkı başta olmak üzere bütün müslümanların ortak ve kapsamlı bir şekilde Siyonistlere karşı mücadele etmesi şartıyla gelecek 25 sene içerisinde Siyonist rejim diye bir şey kalmayacaktır” şeklinde konuştu.
Mehr haber

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)