• Nombre de visites :
  • 2339
  • 2/8/2009
  • Date :

Teknoloji nimet mi dert mi? (1)

teknoloji

  Bu telefon çok demode oldu. Bir üst modeli çıkmış. Ondan alacağım. Hem bundan sonra 3G ile de konuşuruz. 

-Dün bayide bir LCD gördük hanımla. Müthişti ya. Hemen girip aldık.

  Teknoloji çılgınlığının çatlak sesleri artık hemen her haneden bu ya da benzer şekillerde duyuluyor. İnsanoğlu elindeki ile yetinmeyen doyumsuz bir varlık haline dönüşüyor. Her cihazın bir üst modeli, daha güzeli, daha çok özelliklisi isteniyor. Gördükçe beğeniyor, aldıkça alıyor. İletişim çağındayız kabul. Bu elektronik aletlerle yatıp onlarla kalkacağımız anlamına gelmiyor. Yerinde ve gerektiğinde kullanmayı bilmiyoruz. İhtiyaçtan çok bir lüks haline geldi bazı cihazlar. İlkokula giden çocuğun elinde bile MP3, son moda telefon ve laptop var. Talep bu kadar çok olunca arz da her gün yeni bir icat çıkarıyor.

Tüketimi patlatmak isteyen firmalar “para aksın da nasıl akarsa aksın” mantığı ile çalışıyor.

  Kimsenin vatandaşın sağlığını düşündüğü yok. Bizim de kendi sağlığımızı düşündüğümüz yok. Elektronik aletle benim sağlığımın ne alakası var demeyin. Çünkü yaşamımızı kolaylaştıran her teknolojik ürün aslında zararlı sinyalleriyle yaşam kalitemizden çalıyor.

Evet odanızın en nezih yerine kurulmuş, sizin saatlerce dizi izlediğiniz televizyonunuzdan, oyunlar oynayarak beyninizi bulandırdığınız bilgisayarınızdan ve muhabbet edip çenenizi yorduğunuz cep telefonunuzdan bahsediyoruz.

  Cihazlarınızın elektromanyetik dalgalar yayarak sizi hasta edebileceğini hiç düşündünüz mü? Şimdi ne yapmalıyız CD çalarımızı, mikrodalga fırınımızı kullanmayalım mı? Tabi ki onlarsız yaşam şu devirde mümkün değil. Önemli olan elektronik cihazlardan en az zararı görmek. Bunun için önlemler almak.

SU UYUR ELEKTROMANYETİK DALGA UYUMAZ 

teknoloji

  Elektromanyetik dalgalar, birçok doğal ve insan yapımı kaynaklar tarafından yayılarak hayatımızda çok önemli bir yer tutarlar. Radyo frekans (RF) bölgesinde yer alan bu dalgalar radyo ve televizyon yayınlarında, iletişimde kullanılmaktadır. Elektromanyetik Radyasyonların (RF, infrared, laser ışınları, görünür ve ultraviyole ışınlarının) ve bu ışınları kullanan veya yayınlayan cihazların etrafa yaydığı elektromanyetik alanın biyolojik sistem ve insanlar üzerindeki olumsuz etkileri kanıtlanmıştır.

İnfrared ışınlar göz merceğine, görünür ışınlar göz dibine, ultraviyole ışınları deriye hasar vermektedir.

 Zararlı ışınların bir diğer etkisi de maalesef ülkemizde hızla artış gösteren kanserdir. Ancak teknolojik gelişmelerin bir sonucu olarak Elektromanyetik dalgalardan her geçen gün biraz daha fazla yararlanılmaktadır. Bundan dolayı günlük yaşantıda doğada bulunandan çok daha fazla dalgaya maruz kalıyoruz. Üstelik taşınabilir cihazlarla (wolkman, notebook bilgisayarlar ve cep telefonları) elektromanyetik alanlar insan vücuduna çok yaklaştı.


Bilinçsiz spor, kalp krizine davetiye çıkarıyor

Nikotin çıksa da 4 bin kimyasal var

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)