• Nombre de visites :
  • 3004
  • 7/4/2009
  • Date :

İmam Humeyni’nin eşine mektubu

humeyni

 İmam Humeyni’nin Hicri Şemsi 1312 (Miladi 1933 veya 1934) yılında hac yolculuğu sırasında Beyrut’tan eşi Hatice hanıma yazdığı mektup

  Sana tasadduk olayım, (sana gelecek bir musibet bana gelsin) İlahi, sana kurban olayım, gözümün nurundan ve kalbimin kuvveti (olan sizden) ayrılığa mübtela olduğum süre boyunca sizi düşünüyorum, yüzünüzün güzelliği kalbimin aynasına nakşolmuş bulunuyor.

   Azizim, Allah’ın sizi sağlık ve esenlikle kendi himayesinde korumasını ümit ediyorum.

  Günlerim, sıkıntılı da olsa geçiyor,  Allah’a hamd olsun şimdiye kadar yaşadıklarım iyiydi. Şu an güzel Beyrut şehrindeyim.[1]

  Gerçekten keşke siz de burada olsaydınız. Şehrin ve denizin manzarasını seyretmek çok güzel. Çok yazık ki aziz sevgilim, eşim bu harika manzarayı seyretmek üzere benim yanımda değil.

  Bugün bir gemi beklediğimiz ikinci gün. Tarifeli olarak yarın bir gemi hareket ediyor; fakat bizler biraz geç vardığımız için başka bir gemi beklememiz gerekecek. Yakın vadede henüz ne olacağı belli değil. Allah’ın pak ecdadımın hakkı için tüm hacıları amellerinde muvaffak kılmasını umuyorum. Bundan dolayı biraz endişeliyim; ama Allah’a hamd olsun moral açısından çok daha iyi ve güçlüyüm.

  Yolculuk çok güzel geçiyor, sizin yokluğunuzu çok hissediyorum. Oğlumuzu (Mustafa) özledim, her ikisinin[2] de Allah Teala’nın korumasında sağlık ve mutluluk içinde olmasını diliyorum.

  Eğer beyefendiye (İmam’ın kayınpederi) ve hanımefendilere (Kayın validesi ve eşinin büyük annesi) mektup yazarsanız benden de selam söyleyin. Ben hepsi için orada ziyaret edip dua edeceğim.

Şems Afak Hanım’a (İmam’ın eşinin kız kardeşi) selam söyleyin, onun aracılığıyla da Doktor Alevi’ye selamlarımı iletin. Haver Sultan ve Rubabe Sultan’a da çok selamlar.

  Diğer sayfayı Şeyh Abdulhüseyin Bey’e iletmelerini söyleyin.

  Size izzetli bir ömür dilerim, tasaddukunuz ve kurbanınız Ruhullah.


[1] Hac farizasını yerine getirmek üzere Arabistan’a gemiyle gitmek için

[2] İmam, burada oğlu Mustafa ve o sırada henüz doğmamış olan ve kendisi hacdayken dünyaya gelecek olan oğlunu kastediyor. Bu mektuptan bir süre sonra doğacak çocuğun ismini Ali olarak belirliyorlar, ancak Ali çocukluğunda geçirdiği bir hastalık sebebiyle vefat ediyor.


İmam Humeyni’nin Liderliği

Bir Batılı Gözüyle İmam Humeyni ve İslam İnkılabı 4

İmam Humeyni, Bağımsızlık, Hürriyet ve İslam Cumhuriyeti

 

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)