• Nombre de visites :
  • 10799
  • 21/3/2017
  • Date :

Argan Yağının Faydaları…

argan yağının faydaları…

 

Argan, Fas’ın güneyinde yetişen zeytingillerden bir ağaç  bir ağaçtır.

 Bizim badem-fıstık gibi etrafında ince bir dış kabuk , içinde sert bir ikinci kabuk ve onun içinde de  yemişi bulunan bir meyvası vardır.

 Bu bölgede yaşayan insanlar, çok eski zamanlardan bu yana  bu meyvadan yağ elde ediyorlar . Yağ , yemeklik olarak kullanılabildiği gibi sabun,krem,masaj yağları yapılarak kozmetik olarak ta kullanılıyormuş.30 kilo yemişten yaklaşık 1 litre yağ çıkarılıyormuş . Bu yüzden oldukça kıymetli . Bu yağ bölgenin ve genelde Fas’ın önemli bir ticaret kalemi haline gelmiş ağacın tohumlarından yağ çıkarır ve bu yağı yemeklerde, sağlık için kullanırlar. Argan yağı veya argan ağacı ülkemizde yetişmediğinden pek bilinmez fakat bu gün, tüm kozmetiklerde argan yağı kullanılmaktadır.

 Tabi ki alırken güvenilen firma ve satıcılardan almak lazım.Sahtelerinden sakınmak için.Peki faydaları neler ?

Argan Yağının Cilt İçin Faydaları :

1- Kırışıklıkları azaltarak cildinizin sıklaşmasını sağlar.

2- Sivilce tedavisinde oldukça etkilidir.

3- Cildinizin yumuşamasına yardımcı olur.

4-Güneş(UHV zararlı ışınları), sigara, stres, çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildinizi canlandırır.

5- Ciltteki tahriş ve iltihaplanmayı azaltabilir.

6- Göz altı kırışıklıklarında etkilidir.

7- Hamilelik çatlaklarının önenmesinde faydalıdır.

8- Hem kuru hem de yağlı ciltler için kullanıma uygundur.

Argan Yağının Saç İçin Faydaları

1- Yıpranmış ve donuklaşmış saçlarda parlaklık sağlar.

2- Saç kırıklarının oluşmasını önler.

3- Saçları besler.

Argan Yağının Tırnak İçin Faydaları

1- Kırılgan tırnak yapısını güçlendirir.

Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yüz İçin Kullanımı :

Argan yağının daha fazla etki göstermesi için yüzünüze sürmeden önce temizlemeniz şarttır. Temizlemiş olduğunuz yüzünüze sadece birkaç damla uygulamak yeterli olacaktır. Argan Yağı gün içinde ya da gece yatmadan önce yüze uygulanabilir. Parmağınızın ucuna birkaç damla Argan Yağı damlatın ve parmaklarınızı birbirine sürterek yağın biraz ısınmasını sağlayın. Parmaklarınızla tüm yüz bölgenize nazikçe masaj yaparak Argan Yağını yüzünüze uygulayın. Yağ çabucak cildinize nüfuz edecek ve cildinizin canlandığını göreceksiniz.

Saç İçin Kullanımı:

Saçınıza kafa deriniz ıslanacağı kadar Argan Yağı uygulayın. Kafa derinize yavaş hareketlerle masaj yapın. Saçınızı ılık bir havluyla örtün ve 30 dakika boyunca böyle bekleyin.Daha sonra saçınızı yıkayın.

Tırnaklar İçin Kullanımı :

 Limonu sıkın ve çıkan suyuna eşit miktarda olacak kadar  Argan Yağı koyarak bir karışım elde edin. bu karışımın içinde 15 dakika boyunca parmak uçlarınızı bekletin. Tırnaklarınızın sağlıklı bir biçimde kalması için haftada 1 kere bu karışımı 15 dakika boyunca uygulamanız  yeterli olacaktır.

Vücut için Kullanımı:

Argan Yağı masaj içinde son derece uygun bir üründür. Tercihen Duştan sonra temiz vücuda avuç içinde ısıtılarak uygulanması et etkili sonuçları verir. Vücut tarafından kolayca emilmektedir ve diğer yağlarda olduğu gibi yapışkan bir formda değildir, bu nedenle masaj sonrası tekrar duş alınması gerekmemektedir.

Kalp Damar Hastalıklarını Önleme:

Argan yağının kalp damar hastalıklarını önlediği ve hatta bu tipteki hastalıklara iyi geldiği söylenir. Çeşitli araştırmaların sonucuna göre argan yağındaki doymamış yağ asitleri kolesterolü düzenlemeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Bitkisel sterollerin’ yüksek kolesterolü dengelediği ve kalp dostu olduğu bilinir. Beslenmenize argan yağını katmanız kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

Dikkat etmeniz gereken ise Argan yağının gıda kullanmak istediğinizde kozmetik raflarında satılanları almamalısınız.  Yemeklerde kullanabileceğiniz, gıda ürünü olarak üretilen argan yağını  bitkisel destek ürünleri satan mağazalarda kapsül ya da tablet şeklinde satan yerlerden temin edebilirsiniz.

Inanan Kalpler

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)