• Nombre de visites :
  • 3475
  • 8/12/2016
  • Date :

En İyi 9 Doğal Ağrıkesici

en iyi 9 doğal ağrıkesici
Ağrı kesicilerin amacı vücudun herhangi bir kısmındaki, özellikle başın yanı sıra kaslardaki ve eklemlerdeki ağrıları hafifletmek veya yoketmektir. Eczanelerden satın alabileceğiniz farklı türlerde ağrıkesiciler mevcuttur, ancak doğal alternatifleri tercih edenlerin bu makaleyi gözden geçirmesi önerilir. En iyi doğal ağrıkesicilerin hangileri olduğunu burada öğrenebilirsiniz.
1. Zeytinyağı

Zeytinyağı, lezzetli olmasının yanı sıra doğanın bize verdiği, pek çok ağrıya ve duruma iyi gelen bir ilaçtır. Saf sızma zeytinyağı kullanmanızı öneririz. Bu marketlerde satılanlardan daha sağlıklıdır.
Bu yağ ibuprofen ve diğer steroidsiz anti-inflamatuar ilaçlarla aynı etkiyi gösteren doğal bir maddeye sahiptir. Araştırmalar, zeytinyağının ağrıyı azaltabilme özelliğiyle bir ilaç işlevi görebileceğini göstermiştir. Bu doğal bir tedavi sağlar ve aynı zamanda (bu tür kimyasal ilaçları sürekli olarak alan insanlarda) kan pıhtısı oluşumu, Alzheimer hastalığına veya kansere neden olma konusunda daha az sağlık riski taşır.
2. Zerdeçal
Bu baharat, en iyi doğal ağrıkesicilerden biri olan, vücutta ağrıyı bloke eden ve aynı zamanda inflamasyonla mücadelede etkili olan kürkümin içermektedir. Herhangi bir yan etkisinin bulunmaması nedeniyle bunu eczane ilaçlarının yerine kullanabilirsiniz. Çeşitli araştırmaların gösterdiği gibi, zerdeçal sinir taşıyıcılarının beyne iletilmesini “iptal” ederek romatoid artrit ağrılarını durdurmaya yardımcı olabilir.
Zerdeçalın önerilen günlük tüketim dozajı yaklaşık 600 miligramdır. En iyi faydayı elde etmek için bunu günde üç öğün şeklinde tüketebilirsiniz.

3. Balık Yağı
Omega-3 yağ asitleri içermesi nedeniyle balık yağı yoğun ağrıya neden olan ve ayrıca artritin nedenlerinden biri olan lökotrien ve sitokin gibi inflamatuar kimyasal maddelerin üretimini bloke edebilir.
Balık yağı tüketimi Crohn hastalığının şiddetini kayda değer bir şekilde azaltabilir. Bu aynı zamanda insanların bir alışkanlık haline gelen ve etkili olması için her geçen gün daha yüksek miktarda kullanılması gereken steroid ve eczane ürünlerine bağımlılığını da azaltmaya yardımcı olur.
4. Yaban mersini
Bu mavimsi, ufak, lezzetli meyvenin çok faydalı özellikleri vardır. Bunlar çok iyi anti-inflamatuar görevi görür, çünkü sindirim mukusunun inflamasyonundan sorulu olan serbest radikalleri elimine edebilen pek çok antioksidan içerir. Anılan bu inflamasyon ülsere, üriner enfeksiyonlara veya zayıf bir sindirim sistemine neden olur.
Araştırmalara göre, günde bir fincan yaban mersini tüketmek üriner yolu enfeksiyonlarının neredeyse %60’ını önlemektedir. Bunlar aynı zamanda kanı temizlemek, inflamasyon oluşumunu ve sıvı birikimini azaltmak ve diyabetik hastalarda şeker seviyesini azaltmak için faydalıdır.
5. Üzüm
Üzüm, günümüzde bilgisayar kullanımı veya televizyon karşısında doğru oturmama sonucu sıkça görülen sırt ağrılarını tedavi etmeye yardımcı olur. Üzümün anti-inflamatuar özellikleri bel bölgesindeki kan akışını arttırır ve böylece ağırları azaltır.
Araştırmalara göre, üzümün avantajlarından faydalanmak için günde bir bardak tüketmek gerekir. Bu sırt, boyun, omuz ve bel ağrılarına iyi gelecektir.
6. Yulaf
Yulaf vücudunuz açısından faydalı pek çok özelliğe sahiptir. Bu nedenle yulafı kahvaltıda sütle, portakal suyuyla ve yoğurtla birlikte tüketmenizi öneririz. Bu mükemmel bir anti-inflamatuar özelliğe sahiptir ve kadınlarda adet döngüsü esnasında pelvik bölgede inflamasyonu azaltır.
Yulaf aynı zamanda vücuttaki çinko miktarını arttırmak için de idealdir. Bu, özellikle endometriozisten muzdarip olanlar için çok faydalı olacaktır. Yulafı etle, tavukla, sebzeyle, meyveyle veya çorbayla birlikte tüketebilirsiniz.
7. Sarımsak
Sarımsak adeta bin bir özelliğe sahiptir ve ağrıkesici özelliği bunlardan sadece bir tanesidir. Bu, artrit kaynaklı eklem ağırlarına iyi gelmektedir. Sarımsaktan tam anlamıyla faydalanabilmek için, bir diş sarımsağı soyun ve onu bir çorba kaşığı yağda ısıtın. Bunu ağrıyı hissettiğiniz bölgeye uygulayın ve etkisini göstermesini bekleyin. Ağrının derhal hafiflediğini ve rahatsızlığın elimine edilmeye başladığını fark edeceksiniz.
Sarımsağı ayrıca diş ağrısını tedavi etmek için de kullanabilirsiniz. Bunun için üç diş sarımsağı ezin ve bunu bir miktar tuzla karıştırın. Bunu sizi rahatsız eden dişe uygulayın ve birkaç dakika bu şekilde durmasına izin verin. Bunun üreteceği salya ve sarımsağın saldığı sıvı diş ağrınızı (en kötüsünü bile) kısa sürede geçirecektir.
8. Elma Sirkesi
Bu sirke, salatada kullanılmasının yanında mükemmel bir ağrıkesicidir. Bu sirkenin tüm vücutta dolaşan alkalin etkileri mevcuttur. Elma sirkesi, midenin üst kısmındaki asidite ve inflamasyonu hafifletmektedir.
Bunun faydalarından yararlanmak için bir çorba kaşığı sirkeyi bir fincan suyla karıştırın. Bunu asit reflüsü deneyimlediğinizde içerseniz mükemmel sonuçlar alırsınız.
9. Papatya
Papatya çayı kaslardaki inflamasyonu azaltmanın yanı sıra sinirleri yatıştırmada da oldukça etkilidir. Bu, vücudunuz için faydalı bolca özelliğe sahiptir. Papatya, sırt, boyun ve bel ağrılarınızı hafifletmeye yardımcı olur.
Gün boyunca ve geceleri üç bardağa kadar papatya çayı içmeniz önerilir. Bunun kısa süre içerisinde kaslarınızı ve eklemlerinizi rahatlattığını göreceksiniz.
Sağlığa bir adım



  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)