• Nombre de visites :
  • 3183
  • 20/12/2016
  • Date :

Doğal Migren Tedavisi İçin Magnezyum Takviyesi Şart!

doğal migren tedavisi
Magnezyum eksikliği Migren ağrılarını artırıyor!
Dr. David Perlmutter, migrenin doğal bir şekilde tedavi edilmesi için magnezyumum yeterli düzeyde alınması gerektiğini söylüyor. Migren ağrılarının artması ve migrenin ilerlemesindeki en önemli etken de magnezyum eksikliğidir. Yapılan araştırmalar migren ağrılarını iyileştirme ve tedavisi için magnezyumun şart olduğunu gösteriyor. Çünkü magnezyum migreni önlemek için yüzlerce hücresel fonksiyon için rol oynamaktadır.
İnsanda magnezyum seviyesi düşük olduğu zamanlarda P maddesi denilen kimyasalın üretimi ve salgılanması artmaktadır. Bu P maddesi ağrı hissi yaratan dokuların harekete geçmesine neden olmaktadır. Bu kimyasallar salgılandığı zaman migren ağrıları artar ve şiddetlenir. Bu yüzden magnezyum eksikliği direk migren tedavisi için çok etkili bir rol oynamaktadır.
Yapılan bir çok araştırmadan migren tedavisi için magnezyum takviyesinin çok etkili olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu yüzden sık sık ve şiddetli migren ağrısı çekenlerin magnezyum takviyesi almaları gerektiği sonucu ortaya çıkmıştır.
Kandaki magnezyum seviyesinin kanda 2-2,5 aralığında olması gerekiyor ve 2’den düşük olması halinde doğal yollardan yada direk magnezyum takviyesi alınması gerekir. Kan testi yaptırarak magnezyum seviyenizi ölçtürün ve gerekli ise magnezyum takviyesi alın.
Renkli not

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)