• Nombre de visites :
  • 6875
  • 28/12/2010
  • Date :

İmam Hüseyin"in (a.s) Dualarından

imam hüseyinin (a.s) dualarından

Korunmak İçin

Ey şanı işlere yetmek, örtüsü gözetmek olan! Ey gâyet ve nihayet olan!

Ey sapıklık ve kötülükleri geri çeviren! Yakini ilim ile levha nazil olmuş nuranî timsalleri

Süryani isimleri ve Yunan iklimler ve İbranî kelimeler hürmetine, âlemdeki cin ve insanların şerrini benden uzaklaştır.

Allah'ım! Beni, her azgın şeytanın, pusu kuran düşmanın, alçak muhalifin, sesiz nankörün ve her hasetçinin şerrinden, hizbin, hırzın (muskan) sığınağın, perden, koruman ve gözetimin altına al. Allah'ın ismiyle şifa diliyorum. Onun ismiyle yetinmek istiyorum, O'na tevekkül ediyorum ve her zulmeden zalime, sitem eden sitemciye, gece gelenin gelmesine (hırsıza) ve kovanın kovmasına karşı Allah'tan yardım diliyorum.

"Allah, en iyi koruyan ve rahmet edenlerin en merhametlisidir."

Allah'a Sığınmak İçin

"Allah'ım! Başlangıç senden ve meşiyet senindir. Güç ve kuvvet senindir. Sen kendisinden başka hiçbir ilah olmayan Allah'sın.

Evliyaların kalplerini kendi meşiyet ve iradenin meskeni ve yeri, onların akıllarını kendi emir ve yasaklarının karargâhı karar kılmışsın. Dilediğinde onların onlarda gizlediğin örtülü sırlarını harekete geçiriyorsun. Kendi iradenle anlamalarını sağladığın sırlarını dillerine döküyorsun. Akıllarıyla ve onlara bağışladığın hakikatler ile seni çağırıyor ve dua ediyorlar. Ben, bana öğrettiklerin şeyleri biliyorum; bana gösterdiklerin ve yerimi, mekânımı belli ettiğin için sana şükrediyorum.

Allah'ım! Tüm bu sıfatlarla sana sığınıyorum. Senin güç ve kudretine sığınıyorum. Kaza ve hükmüne razıyım, benim için belirlediğin her yöne doğru yöneleceğim. Senin irade ve isteğin doğrultusunda istiyor ve senin razı olduğun her şeye razı oluyorum. Beni, davet ettiğin şeyleri yapmaktan kaçınmayacağım.

Bana gösterdiğin şeylere ulaşmak için hızla ilerliyorum. Şeriatına göre kanun koyacağım, bana basiret verdiğin şeylerde basiretli olacağım, dikkatli olmam gereken vazifelerimde dikkatli olacağım. O halde beni gözetiminden mahrum etme, teveccühünün dışına çıkarma, kendi gücünden beni nasipsiz etme, irade etmiş olduğun hedeflere ulaşmaktan beni uzak etme. İlerlememi basiret, yolumu hidayet ve davranışımı doğruluk üzere karar kıl ki, böylelikle beni arzularıma ulaştırasın ve kendisi için beni irade ettiğin, onun için yarattığın ve kendisine sığındırdığın yere beni kondurasın.

(Allah'ım!) Dostlarını benim vesilemle imtihan olmalarından koru. Onları rahmetinle seçkinlerden olabilecek imtihanlar ile imtihan et. Onlara benim yolumu giden ve yorulmayan muhlislerden olmayı nasip et ve beni salih babalarıma kavuştur."


İmam Hüseyin (as)ın Sabah ve Akşamları Okuduğu Dua

İmam Hüseyin'in (a.s) Son Gecesi

İmam Hüseyin (a.s)’ın Hayatıyla İlgili

Hüseyin Kerbela Yolunda

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)