• Nombre de visites :
  • 402
  • 1/2/2017
  • Date :

Trump'tan orduya 3. dünya savaşı için hazır olma emri 

trumptan orduya 3. dünya savaşı

 

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, imzaladığı yasayı savunarak, yasal olmayan göçmenliklerin ve sınır güvenliğinin ihlalinin, 3.Dünya savaşına yol açabileceğini belirtti.

Trump, savunma bakanlığı Pentagon'un üst düzey yetkilileriyle görüşmesinde, nükleer depoların yeniden gözden geçirilmesi ve geliştirilmesini ve ordunun 21. yüzyılda tehditlere karşı hazırlıklı hale getirmesi emrini verdi. Trump'ın verdiği emir çerçevesinde nükleer silahların 2022'ye kadar tehditlere karşı kullanılması ve siber savaş araçlarından yararlanılması da yer alıyor. 

Bu arada geçen hafta imzaladığı, Müslümanların Amerika’ya girişini kısıtlayan göçmen yasası ile havalanlarında pek çok Müslümanı mağdur eden ABD başkanı Donald Trump, imzaladığı yasa konusunda kendisini desteklemeyenlere sert çıktı. Başkan Trump, Cumhuriyetçi senatörler John Mccain ve Lindsey Graham’ı, çıkardığı göçmen yasasına destek olmayarak, provokasyon yapmak ile suçladı. 

İki cumhuriyetçi senatör yaptıkları açıklamada “ Trump’ın yüzlerce insanı havaalanlarında bekletmesi, ülke genelinde binlerce kişinin protestosuna sebep oldu. Bu yasanın anlamı biz Müslümanları ülkemizde istemiyoruz demektir ve ulusal güvenliği sağlamaktan ziyade, terörist saldırıları arttırır.” sözlerine yer vermişti.

Yasal olmayan göçmenliklerin ve sınır güvenliğinin ihlalinin, 3.Dünya savaşına yol açabileceğini söyleyen Trump, Cumhuriyetçi senatörlerin de, göçmen yasasına karşı çıkarak, dünya savaşına zemin hazırladıklarını iddia etti.

Parstoday 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)