• Nombre de visites :
  • 358
  • 22/10/2016
  • Date :

Dostuna İhanet Eden Sana Acımaz! (2)

dostuna ihanet eden sana acımaz! (2)
2- Amerika'nın Askeri Saldırganlığı;

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra, kendilerini Çin’in dostu olarak tanıtan Amerika'ya ait keşif uçakları uluslararası hukuku ihlal ederek Çin hava sahasında uçuşlara başladı. Çin hükümeti bu uçakların defalarca Çin'in küçük kasabalar birkaç kez bombaladığı ilan etti. 1946 yılında yaklaşık yüz bin Amerikan piyade birlikleri Çin topraklarında varlık gösterdi. Amerika'nın Çin’deki askeri varlığını savunma bahanesi ise; bir zamanlar işbirliği yaptığı Japonya’nın silahsızlandırılmasıydı!

3-  İç savaş ve Amerika'nın Parmağı;

1950'lerde milliyetçiler ve komünistler arasındaki gerilimle Çin'de iç savaş patlak verdi. İç savaş döneminde Amerika, yanan ateşe benzin döken bir siyaset izledi. 1961 yılına kadar Amerika, İç Savaş'a doğrudan katılarak savaşın sürdürülmesini için her türlü yola başvurdu. Hatta CIA tarafından Çin'deki savaşın yayılmasını sağlamak için savaşan taraflara silahlar gönderildi. Tüm bu faaliyetler, hem uluslararası hukukun ihlali hem de Amerika’nın müttefikine bir ihanetiydi.

(Çin İç Savaşı, Çin'deki Çin Nasyonal Partisi ve Çin Komünist Partisi arasında yaşanan bir savaştır. Kuzey Seferi sonrasında, Çan Kay Şek tarafından yönetilen Çin Nasyonal Partisi'nin sağ kanadının ÇNP-ÇKP ittifakındaki komünistleri temizlemesi ile başladı. Komünistler şu anki Çin'i (Hainan Adası dâhil olmak üzere) kontrolleri altına alırlarken, milliyetçilerin elinde ise şu anki Tayvan, Penghu ve birkaç ada kaldı.)

4- Casusluk Faaliyetleri;

Soğuk Savaş sırasında, Amerika istihbarat hizmetlerini etkinleştirmek için Çin sınırları içinde casusluk faaliyetlerine başladı. Bu casusluk faaliyetleri o kadar geniş kapsamlıydı ki Amerika, casus uçaklar, uydular ve dinleme cihazları kullanmaya başladı. Sıklıkla Amerikan tarzı küçük gruplar casusluk ve sabotaj için paraşütlerle Çin topraklarında bırakılırdı. Kasım 1952 CIA görevlisi John Downey ve Richard Factor, Çin makamlarınca yakalanarak esir alındı.

Çin Haber Alma Servisi, 1953 yılının Ocak ayında Çin hava sahasında casusluk uçuşu yapan on bir Amerikan pilotunu yakalamıştı. CIA, özellikle yüksek irtifada uçan U-2 uçaklarıyla Çin'in dört bir yanından birçok casus uçuşları yaptı. 1950'lerde iyice büyüyen casus uçuşları, 1971 yılına kadar devam etti.

Amerika'nın Fransa'ya İhanetleri

Fransa, tıpkı İngiltere, Amerika, Çin ve Rusya gibi, Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerindendir. Fransa İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Amerika'nın en kadim müttefiklerinden biri olmasına rağmen tarihte birçok kez Amerika'nın ihanetinin kurbanı olmuştur.

1- Casusluk Faaliyetleri;

Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından yayımlanan belgelere göre Amerika, Fransız şirketlere karşı birçok kez casusluk faaliyetlerinde bulunmuştur.  WikiLeaks, Amerika on yıl boyunca Fransız yetkililerin konuşmalarını dinlediğini gösteren belgeler yayımladı.

Amerika'nın güvenlik veya istihbarat kurumlarının hedefinde olan Fransız şirketleri arasında; iletişim, elektrik, gaz, petrol, nükleer enerji, gıda ve sağlık alanında faaliyet gösteren şirketler vardı.

2- Fransa Ekonomisine Sabotaj;

Amerika’nın Fransız ekonomik gücünü analiz etmeye yönelik faaliyetlerini gösteren sayısız belge mevcuttur. Bu sabotaj girişimleri bazen doğrudan bazen de dolaylı olarak Fransız ekonomisini etkilemiştir. 2015 yılında WikiLeaks tarafından yayımlanan belgelere göre, Amerika'nın Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) 200 milyon doların üzerinde finansal sözleşmeler imzalayan Fransız şirketlerine yönelik düzenlediği gizli komplolarla anlaşmaların başarısız olmasına sebep oldu. Bu belgelere göre; son yıllarda Fransız ticari anlaşmalarının başarısızlığını ana faktörü, Beyaz Saray'dı.

3- Darbe Girişimlerine Amerikan Desteği;

Fransız sömürgesinin önemli kurbanlarından biri olan Cezayir, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bağımsızlığını ilan etme kararı aldı. 1954 yılında Fransa'ya karşı ayaklandı. İki taraf arasındaki ilişkiler o kadar birbirine bağlıydı ki Fransa'nın reform önerileri, Cezayir'in yaktığı devrim ateşini söndürmek için yeterli olmadı. Cezayirli Müslümanların ve bazı radikal Fransızların sert muhalefeti o kadar ileri boyutlara taşındı ki gerginliğin Fransa'da yol açtığı bunalım sonucunda geniş yetkilerle iktidara gelen Charles de Gaulle, Cezayirli Fransızların baskısına karşın, soruna siyasi bir çözüm bulmaya yöneldi. General de Gaulle, askeri kanat ve milyonlarca insanın şiddetli muhalefetine rağmen Cezayir bağımsızlığı kabul etti.

Olaylar bağımsızlık yolunda gelişirken Amerika sahaya indi. Dört aşırı Fransız subayı destekleyerek Cezayir'in bağımsızlığını engellemeye çalıştı. Tüm deliller CIA askeri darbeye kalkışmasının iki sebeple olduğunu göstermektedir:

- Cezayir bağımsızlığını kazanması, komünizmin güçlenmesine sebep olur endişesi

- General De Gaulle'ün düşüşünü hızlandırmak

Böylece Amerika bir kez daha Fransız siyasetinde önünde durdu.

4- Fransa Cumhurbaşkanı'na Suikast;

CIA, General Gaulle muhaliflerinden bazılarıyla iletişime geçerek Fransa Cumhurbaşkanı'na suikast hazırlığına başladı. Her ne kadar çeşitli nedenlerden dolayı suikast planını hayata geçiremese de deliller, Amerika'nın Fransa Cumhurbaşkanı suikast arayışında olduğunu göstermektedir.

(Cezayir'in bağımsızlığını kabul eden Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle, aşırı milliyetçi üst düzey generaller tarafından ihanetle suçlandı. Özellikle de ordunun bazı subayları onu öldürmek için yemin ettiler. 22 Ağustos 1962'de, OAS adlı yeraltı örgütü tarafından Gaulle'e karşı başarısız bir suikast girişiminde bulunuldu.)

---

Burada birkaç örneğini kaleme aldığımız olaylar, Amerika'nın BM Güvenlik Konseyi üyesi ve müttefiki olan dört ülkeye de ihanet ettiğinin kanıtlarıdır. Amerika, evrensel emperyalist uygulamalarla her zaman dünya genelinde nüfuzunu genişletmeye çalışmıştır. Bu uğurda her yola başvurmuş hatta kendi müttefiklerine bile ihanet etmekten çekinmemiştir. Amerika için asıl önemli olan; dünya barışını korumak için değil, emperyalist hedeflere ulaşmaktır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Amerika için sadece hedeflerine ulaşmaya yardımcı olacak bir araçtır.
Ehlader Araştırma Bölümü

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)