• Nombre de visites :
  • 2886
  • 24/2/2015
  • Date :

İran ve Azerbaycan sınır komutanlıkları arasında anlaşma imzalandı

iran ve azerbaycan sınır komutanlıkları arasında anlaşma imzalandı

Tahran, 24 Şubat 2015 – İran ve Azerbaycan sınır komutanlıkalrı, sekizincisi düzenlenen İran-Azerbaycan Sınır Komutanlıkları Oturumu çerçevesinde, birçok yeni anlaşmaya imza attılar.
MHA'nın haberine göre, Azerbaycan Sınır Komutanı Elçin Gholiyov ile bir araya gelen İran Sınır Komutanı Tuğgeneral Kasım Rezayi, İran ve Azerbaycan'ın nehir, deniz ve kara sınırlarına sahip oldukları nedeni ile birçok farklı ticari anlaşmaya ulaşabileceklerini belirtti.

 Rezayi yaptığı açıklamada, "İzinsiz giriş ve çıkışlar, izinsiz avlanmalar ve kaçakçılık, bu oturumlarda incelediğimiz konulardan bazılarıdır. Ayrıca bu konudaki oturumların Tahran ve Bakü dışında, sınır şehirlerinde de düzenlenmesine karar verildi. İki ülkenin sınır komutanları karşılıklı ziyaretlerde bulunacak ve böylece kültürel ve münakaşasız bir ilişkinin temelleri güçlenecektir" dedi.

Düşmanların bu bölge için birçok farklı komplo tasarladığını belirten Rezayi, "Düşmanların bölge için tasarladıkları komplolar veyeniden bölgeyi karmaşalara sürme istekleri ve öte yandan da bizim bu koploların gelişmesini önlemek isteğimiz, Azerbaycan ile ortak anlaşmalar ve görüşmeler düzenlememize neden olmuştur. İran'ın Azerbaycan ile 650 km'ye yakın ortak sınırı vardır ve bu uzun sınır göz önüne alınarak, komutanlıklar arasında müzakereler yapılması gerekiyor" dedi.

Mehrnews


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)