• Nombre de visites :
  • 676
  • 26/8/2014
  • Date :

Brucerdi: Irkçı İsrail'in yenilgileri Lübnan'dan geri çekilmesiyle başladı

brucerdi: irkçı israilin yenilgileri lübnandan geri çekilmesiyle başladı

İslami İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, ırkçı İsrail rejiminin yenilgilerinin Lübnan'dan geri çekilmek zorunda kalmasıyla başladığını söyledi.

Burucerdi, Lübnan el'Meyadin TV. kanalına verdiği röportajda,  terör rejimi İsrail'in yenilmezlik efsanesine temasla ırkçı İsrail'in yenilmezlik efsanesinin bugün artık sona erdiğini belirtti.

Terör rejimi İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırısının Mısır için altın bir fırsata dönüşebileceğini belirten Burucerdi, ''ama bu ülke bu fırsattan yararlanamadı'' diye konuştu.

İslami İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, ayrıca İran İslam Cumhuriyeti'nin Gazze halkına insani yardımlarının ulaştırılması konusunda Mısır yönetiminin işbirliği yapmamasını da eleştirdi.

Burucerdi, Pazar günü yaptığı açıklamada da, Mısır  hükümetinin izin vermiş olması halinde Gazze halkının İran İslam Cumhuriyeti'nin insani yardımlarından yararlanabileceğini bildirerek Mısır yönetiminin bu yardımları engelleme girişimlerini eleştirmişti.

Bilindiği gibi terör rejimi İsrail'in Gazze'ye yönelik  45 günü aşkın saldırıları boyunca  siyonist İsrail'in bu cinayetine Mısır yönetiminin de Refah kapısını kapatarak destek vermesi İslam dünyasında büyük tepkilere neden olmuştur. 

İRİB


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)