• Nombre de visites :
  • 1856
  • 17/11/2014
  • Date :

Cameron: Nükleer anlaşma olmazsa, İran karşıtı yaptırımlar artar

cameron: nükleer anlaşma olmazsa, iran karşıtı yaptırımlar artar

İngiltere Başbakanı Cameron “G-20”‌ zirvesinde “İran, nükleer silah peşinde olmadığını göstermeli”‌ diye konuştu.

 İngiltere Başbakanı David Cameron, İran’la Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) arasındaki işbirliğini dikkate almaksızın Tahran’dan kendi nükleer programını şeffaflaştırmasını istedi.

“G-20”‌ zirvesinin kapanışında konuşan Cameron, İran’la 5+1 Grubu arasındaki nükleer müzakereler ve bu müzakerelerin Londra-Tahran ilişkileri üzerine bırakacağı etkiyle ilgili olarak “Şüphesiz bu konu (nükleer anlaşmanın elde edilmesi”‌ iki taraf arasındaki ilişkileri belirleyecek en büyük faktördür. Tabi İngiltere’nin Tahran Büyükelçiliğinde meydana gelen şey, gerçek bir geri dönüş ve bir engeldi. Biz ilişki onarımını çok yavaştan başlattık. Ben 35 yıldan sonra İran Cumhurbaşkanıyla görüşen ilk İngiltere Başbakanıyım”‌ dedi.

İngiltere Başbakanı Cameron daha sonra, İran’la 5+1 arasındaki nükleer müzakereleri hayati olarak tanımlayıp, sağlanabilecek anlaşmayla İran’ın nükleer silah yapmaktan uzak kalacağından emin olacakları, aksi takdirde İran karşıtı yaptırımların arttırılacağını ifade ederek “Ben anlaşmayı temenni ediyorum. Tabi bu anlaşmanın İran’ın nükleer silah çizgisinde olmadığını ispatlaması esasına dayanması gerekiyor”‌ şeklinde konuştu.

Farsnews


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)