• Nombre de visites :
  • 1745
  • 17/11/2014
  • Date :

İsrail Başbakanı İran'a Yüklendi

israil başbakanı irana yüklendi

Tahran, 17 Kasım 2014 – İsrail Başbakanı, İran ve 5+1 grubu arasındaki son müzakere sürecinin başlamasından hemen önce, anlaşmaya varılmaması için yeni bir propagandaya imza attı.MHA'nın Huffington Post'tan aktardığı habere göre dün akşam Amerikalı bir televizyon programına katılan İsrail Başbakanı, Benyamin Netanyahu, İran'ın Amerika'nın düşmanı olduğunusöyleyerek, Tahran ile anlaşma konusunda Washington'u uyardı.

Bu açıklamasında da,şimdiye kadar yaptığı açıklamalardaki tutumu tekrarlayan Netanyahu, Amerika'nın İran ile anlaşmaktan uzak durması gerektiğini belirtti ve "İran sizin ortağınız değildir. İran sizin dostunuz değildir. İransizin düşmanınızdır" açıklamasında bulundu.

Netanyahu sözlerinidevamında ise IŞİD'ın 5 Amerikalı rehineyi öldürmesine dikkat çekerek, İran ve IŞiD'ın batıdemokrasisi için aynı şekilde tehlike oluşturduğunu söyledi. Netanyahu sözlerinin devamında ise "bir taraftan El-Kaide ve IŞİD ve diğer taraftan Hizbullah ve İran, bölgeyi askeri çatışmaya sürüklüyorlar. Biz, bu grupların hiçbirinin toplu ölüm silahlarına ulaşmasınıistemiyoruz" dedi.

Mehrnews


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)