• Nombre de visites :
  • 14295
  • 16/6/2010
  • Date :

Ümit Sabahı

ümit sabahı

Eser Adı: Ümit Sabahı

Yazar:Cevad Muhaddisi

Çevirmen:Mehmet Mansurî

“ Kanat kanat içinde güzel kuşlar

Sonunda kavuşur, yeşil giysili süvari.

***

  Yüzyıllardır milyonlarca içi içine sığmayan  aşık gönüller, Hz. Peygamber’in (saa) soyundan büyük bir insanın gelişini gözlemektedir. Çünkü onun gelişiyle bolluk olacak, insanlar dünyanın her yerine yerleşecek olan adaletle birlikte mutlu olacaklardır.

   Biz, o beklenen kimseyi “Zamanın İmamı” ve “Hz. Mehdi” (ac) adıyla biliyoruz.

  Gerçekten… O kimdir? Nerededir? Niçin gözlerden uzakta ve gizlidir? Ne yapmakta ve ne zaman gelecek? O geldiği zaman insanlar ne halde olacak?  Dünyanın hali nasıl değişecek? O dünyayı nasıl düzeltebilecek? Onun dostları kimlerdir? Onun gücü ve silahı nedir? Bu güce nasıl sahip olacak? Bu kadar yıl geçti neden gizlidir? Onu görebilir miyiz? Hangi durum ve koşullarda görebiliriz? Acaba şimdiye kadar onu hiç gören oldu mu? Onun sevimli yüzü nasıldır? O ortaya çıktıktan sonra dünyada neler olacak? Acaba kıyamet o zaman mı kopacak? Onun dostları kimler ve kaç kişidirler? Biz de istesek onun destekçilerine katılabilir miyiz? Acaba Müslümanlardan başka da “dünyayı kurtaracak” birini bekleyen var mı?

   Bu ve benzeri sorular onu izleyen ve gelişini bekleyen bizlerin aklına takılan sorulardır.

  Değerli gençler, sizler onu daha çok tanımak istiyor ve daha fazla sevmeyi arzuluyorsunuz. O, normal insanlardan farklı ve üstün biridir. O insanların kurtulması için yaratılmış bir lütf-u ilahidir. Onun özellikleri de diğer insanlardan farklıdır. Allah söz verdi ki : Ben dünyayı, bir gün gelecek tam bir adalete ve insanları mükemmel bir mutluluğa eriştireceğim. Bu Allah’ın gerçek vaadidir. İşte Allah’ın  bu isteği, Mehdi’nin (ac) eliyle gerçekleşecektir.

Onu daha çok tanımak istiyoruz ki ona olan sevgimiz daha da artsın. İnanıyoruz ki onu tanımak bizi onun sevgisine götürecektir. Sevgi ve ilgimiz bizi onun yoluna ve arkadaşlığına iletecektir. Böylece Allah’a daha iyi itaat edebiliriz ve Müslümanlığımızı daha iyi uygulayabiliriz. Çünkü Yüce  Allah Peygamberleri ve Ehlibeyt İmamlarını (hepsine Allah’ın selamı olsun) lider  ve örnek kılmıştır. Bugün hidayet ve olgunluğumuzu elde etmemiz için yaşayan örnek ve kâmil insan, Hz. Mehdi’dir (af). Onu tanımak  ve hoşnutluğunu kazanmak bizi Allah’ın rızasına ulaştırır. İmamı tanımak bizim için bir görevdir.İmamın isteği yönünde amel etmek ise diğer bit görevdir.

  Bu kitapta Hz. Mehdi (ac) hakkında arayacağını pek çok sorunun cevabını bulacaksınız. Sade ve tarlı bir üslup göreceksiniz. İçeriği ile bu dini inanış ve düşünce daha da bir aydınlanacak ve ruhumuza aydınlık dolu bir imanın gölgesinde huzur ve mutluluk bağışlayacaktır.

  Kuşkusuz böyle bir sevgi ve tanıyış atmosferinde yaşamak mutluluk dolu bir yaşam sağlayacaktır.Bu bekleyiş ümit çeşmelerini gönüllere akıtacaktır. Öyle birinin gelişini  bekliyoruz ki varlık ve hayat ruhu taşımaktadır.

***

Ey sevgili gel ve mutsuz meclisimizi dağıt,

Meclis, onu süsleyen Sevgili olmadan mutlu değildir.

Şahitsiz ve ışıksız  olmasın meclisimiz

Şen sesli kuşlar lalesiz neşeli değildir.

Kendinden uzak ol, tasalanma

Çünkü sevenden başkası sevgiliyi göremez.

[Ayetullah Garevi-yi İsfahani (Kompani)]

***

  Ve… Gerçekten, eğer o sevgilinin canlara hayat veren adı, yâdı ve aşkı olmasa, onunla buluşmak ve onu mutlulukla beklemek olmasa, hangi ümitle yaşanabilir?

  Allah’ım! Hüccetini bize daha fazla tanıt. Gençlerimize ve biz hayranlarına onun yüzünü görmeyi nasip et.

Cevad Muhaddisi “


Peygamberimizin Ahlakı

Ehl-i Beyt Serisi

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)