• Nombre de visites :
  • 1763
  • 17/11/2014
  • Date :

Mısır'dan Refah sınır kapısının açılmasına şart!

mısırdan refah sınır kapısının açılmasına şart!

Filistin'in Kahire büyük elçisi, Refah kapısının açılması ve Filistinli vatandaşların sınırda bekletilmesinin sonlandırılması için şu an hiçbir güvencenin bulunmadığını belirtti.

Tasnim haber ajansının bildirdiğine göre Filistin'in Kahire büyük elçisi Cemal eş-Şubeki elçiliğin, Refah sınırında Gazze'ye giriş yapmak için Mısır tarafından bekletilen Filistinliler ile ilgili bir liste hazırlattığını ve listeyi Mısır dışişleri bakanlığına ilettiğini, mevcut sorunun bir an evvel giderilmesi yönünde çaba harcadıklarını ama şimdilik bu konuda her hangi bir ilerleme sağlayamadıklarını belirtti.

Öte yandan ajanslar Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye geçmek isteyen 6 bin kişinin bekletildiğini bildirmekteler.

Gazze Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subha, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye geçmek için 6 bin kişinin Mısır tarafından verilecek izni beklediklerini ifade ederek, "Kahire'deki Filistin Büyükelçiliği, Mısırlı yetkililere, Refah Kapısı'ndan geçiş için bekleyenlerin İsrail denetimi altındaki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'na yönlendirilmesini içeren bir öneri sundu" dedi.

Ebu Subha, söz konusu öneriye göre, bekleyenlerin Ürdün'deki El-Kerame Sınır Kapısı'ndan Batı Şeria'ya, sonra Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne geçmesi planlandığını kaydetti.

Mısırlı yetkililerin 3 haftayı aşkın süredir kapalı olan Refah Sınır Kapısı'nı açmaları çağrısında bulunan Ebu Subhu, büyükelçiliğin sunduğu önerinin, İsrail ordusunun, direniş olaylarına karıştıkları gerekçesiyle aranan onlarca Filistinliyi göz altına alma ihtimali nedeniyle kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kuzey Sina'da 24 Ekim'de iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, "terör sorununu kökünden çözmek" için Gazze sınırında sıkı güvenlik önlemleri alınacağını açıklamıştı. Önlemler kapsamında ikinci bir açıklamaya kadar Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması talimatı verilmiş, bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan edilerek operasyonlar başlamıştı.

İRİB


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)