• Nombre de visites :
  • 2630
  • 24/2/2015
  • Date :

İranlı diplomatların mekik diplomasisi devam ediyor

iranlı diplomatların mekik diplomasisi devam ediyor

Tahran, 24 Şubat 2015 - Cenevre görüşmelerinin ardından, İran Dışişleri Bakanı, Irak’a giderek bu ülkenin dışişleri bakanı ve başbakanıyla görüşecek.
Mehr Haber Ajansı muhabirinin aktardığı habere göre, Cenevre’de İran ve 5+1 Grubu arasında geçen Cuma gününden itibaren devam eden Nükleer Müzakereler’in bitmesiyle, İran Müzakere Heyeti üyeleri değişik ülkelere giderek, mekik diplomasisine devam ediyor.

Bu doğrultuda Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Irak’a düzenleyeceği ziyarette, Irak başbakanı ve dışişleri bakanıyla görüşürken, Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve Başmüzakereci Seyyid Abbas Irakçi ise Viyana’ya yapacağı ziyarette Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Genel Müdürü Yukiya Amano ile gerçekleştireceği ikili görüşmede İran Nükleer Programı’nı ele alacak.

Diğer taraftan, dışişleri bakanlı Avrupa ve Amerika bölgelerinden sorumlu yardımcısı Mecid Tahtı Revançı, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta bu ülke yetkilileriyle ikili ilişkileri görüşecek.

İran, ABD ve ayrıca 5+1 Grubu arasındaki Nükleer Müzakereler ise gelecek hafta İsviçre’nin Cenevre kentinde kaldığı yerden devam edecek.

Mehrnews


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)