• Nombre de visites :
  • 1200
  • 9/3/2014
  • Date :

Ruhani: Medya halka gerçekleri anlatmalı

ruhani: medya halka gerçekleri anlatmalı

 Tahran, 09 Mart 2014 - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kalem sahibi ve kültür çevrelerinden, halkın zihninin ülkenin milli maslahatı yönünde hazırlanması için gerçekleri halka anlatmalarını istedi. MHA - Ruhani, 20. Basın Festivali'nin kapanış merasiminde yaptığı konuşmada, bugün  halkın ulvi, ahlaki ve manevi değerlerinin  yeniden yapılanması için  çaba gösterilmesi gerektiğini ve  kültür işinin de  çok açık ve net bir şekilde  düşünür, ehli kalem ve  kültür çevrelerine, kültür encümenlerine  bırakılması gerektiğini söyledi.

Hasan Ruhani, halkın sorunlarının giderilmesi için  medya kuruluşlarının rol üstlenmesinin önemli olduğunu  belirterek, bugün iktisadi, kültürel ve ahlaki açıdan bulunduğumuz ortamın medya sayesinde daha da iyiye götürülebileceği ve bu durumun halkın sorunlarının giderilmesinde etkili olabileceğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani,  ülkenin güvenlik  meselesine de temasla, başta basın olmak üzere her türlü medya kuruluşunun ülkenin güvenliğinin sağlanması için  çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Ruhani, ülkedeki bütün basın ve medya kuruluşlarının eşit haklara sahip olduklarını belirterek, 'bir kimse kendini daha üstün görüyorsa, hükümet asla o şekilde görmüyor, hepsini eşit görüyor' dedi.

Mehrnews


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)